443933.jpg

Wienerpullat

Ensin tein puolen litran tavallisen pullataikinan. Jaa se kahteen osaan. Taikina kaulitaan suorakaiteeksi ja päälle leivtetään voita/marg. ja sokeria. Sitten se taitetaan puoliksi ja taikinapyörällä leikataan siitä noin 1,5-2cm suikaleita. Suikaleet pyöritetään kierteelle ja vedetään löyhästi solmuun.

Kun pullat ovat kohonneet, ne voidellaan ja niiden päälle painellaan pieni kolo, johon laitetaan vaniljakastiketta ja paistonkestävää marmeladia (tässä wienermarmeladia). Lopuksi pullat voisi koristella esim. (mansikka)tomusokeri-vesikuorrutuksella. Itse en viitsinyt koristella, jotta pullat olisi helpompi kuljettaa (mieheni vei ne töihin).

Vaniljakiisseli

7 dl maitoa

5 rkl perunajauhoja

0,5 dl sokeria

1 muna

1 rkl vaniljasokeria

(keltaista elintarvikeväriä),  laitoin hiukan

Sekoita kaikki aineet paitsi vaniljasokeri (ja väri) kattilassa ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Ota levyltä ja lisää vaniljasokeri ja mahdollisesti väriaine. Anna jäähtyä!

Itse tein vain puolikkaan annoksen kiisseliä tuohon puolet litran taikinaan ja silti vaniljakiisseliä jäi ihan reilusti yli. Munankin puolitin eli vatkasin sen ensin ja sitten otin puolet (toinen puoli jäi voiteluun). Ja nyt huomaan, että vaniljasokeria en huomannut puolittaa, eli sitä laitoin kyllä tuon 1 rkl:n ja silti (tai juuri siitä johtuen) kiisseli oli todella hyvää :)