278120.jpg

Appelssiini-suklaamurukakku

Peruspohja:

200g voita

2 dl sokeria

3 munaa

2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen munat, välillä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Suklaamururaidat:

2 rkl kaakaojauhetta

n. 0,5 dl taloussuklaata rouheena

n.0,5 dl Wiener nougat cruhsia

 0,5 dl maitoa

Lisää aineet perustaikinan puolikkaaseen. Wienernougat crush oli tosi hyvää ja sen kovuus mukavan tuntuista kakussa eli sitä laittaisin enemmänkin, vaikkapa 1 dl.

Appelssiiniraidat:

1 appelssiinin raastettu kuori ja mehu

0,5 dl vehnäjauhoja

 Pese appelssiini hyvin ja kuivaa se. Raasta sen kuori (vain se värillinen pintakerros). Lisää kaikki aineet siihen toiseen perustaikinan puolikkaaseen.

Rasvaa ja jauhota vuoka ja laita sinne taikinoita kerroksittain. Paista 175 asteessa noin 50-60 min. Jos kakun päällinen meinaa tummua liikaa paiston aikana, peitä se leivinpaperilla tai foliolla. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hiukan ennen kumoamista.