Löysin tässsä kerran surffaillessani aivan ihastuttavan reseptisivuston, jossa on upeat kuvat ja erinomaisesti selitetyt reseptit sekä ennen kaikkea paljon suussa sulavan näköisiä herkkkuja! Tutustukaa ihmeessä www.joyofbaking.com.
Tässä on sieltä sivulta suoraan otettu resepti, jonka tein tuplana, jotta siitä tulisi pellillinen. Tätä täytyy vielä joskus kokeilla myös appelssiinista tehtynä...
Sitruunaruudut
(pellillinen)
Pohja:
230g voita
50 g tomusokeria
280 g vehnäjauhoja
Täyte:
400 g sokeria
4 isoa munaa
160 ml = 1,6 dl sitruunamehua (noin 4 isoa sitruunaa)
2 tl = 10 g raastettua sitruunan kuorta (noin 4 isoa sitruunaa)
4 tl = 50 g vehnäjauhoja
Koristeluun: tomusokeria
Pohja: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhot. Painele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kauniin vaalean ruskea. Nosta uunista jäähtymään siksi aikaa, kun teet täytteen.
Täyte: Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sitruunamehu ja kuori ja sekoita. Kääntele joukkoon jauhot. Kaada täyte pohjan päälle ja paista vielä noin 20 min.
Tomuta jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria ja tarjoa vaikka vaniljajäätelön kanssa. Sitruunapalat ovat parhaimmillaan samana päivänä, mutta voidaan myös säilöä jääkaapissa muutama päivä.
Kommentit