447645.jpg

Tässäpä uudet tarvikkeeni, jotka tilasin CakeCentralista. Vinkiksi sanottakoon muille, jotka sieltä innostuvat tilaamaan, että huomioitan USA:sta tilattaessa verot ja mahdolliset tullimaksut.

Itse olen tilaillut paljonkin tavaraa ulkomailta, mutta ennen olen asioinut aina EU-maissa, joten asiat ovat olleet yksinkertaisia. Kannattaa esim. huomioida, että tilauksen loppusummasta (sis. postituskulut) lasketaan ALV-vero (yleensä 22%) ja jos tuo summa ylittää 10€, joudut maksamaan ALV:N ja hakemaan tavarasi tullipostista, joita ei järin tiheässä liene (pääkaupunkiseudulla Helsingin keskusposti ja lentokentällä oleva tulliposti). Sama juttu tullimaksun kanssa, jos se ylittää 10€. Jos molemmat maksut jäävät alle 10€:n niin niitä ei tarvi maksaa ja pakettisi jaetaan normaalisti kotiin.

Eli koska en ollut tätä asiaa selvittänyt, ostin tavaraa juuri sillälailla, että ALV:n osuudeksi tuli 12€ (tullimaksu oli vain jotain 3€ luokkaa eli sitä ei tarvinnut maksaa) eli 2€:n takia en saanutkaan pakettia kotiini vaan jouduin hakemaan sen aikas kaukaa...