402215.jpg

Tämä kakku on tehty Linnun kakku(j)a mukaellen.

Pohja on 3 munan tasamittaperiaatteella tehty tavallinen kakkupohja, josssa osa vehnäjauhoista korvattu perunajauhoilla.

Täytteenä on siruunakiisseliä ja kermaa.

Päällä hopeatoffeekinuski + kermaa.

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vetttä

2,5 dl sokeria

1 dl sitruunanmehua + 1 sitruunan raastettu kuori

4 keltuaista

2 rkl vehnäjauhoja

25 g marg.

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä!

Täyte:

Tähän kolmen munan kakkuun, missä oli 2 väliä tein tuosta sitruunakiisselistä 3 keltuaisen annoksen (3/4 annoksen siis). Sekoita jäähtynyt sitruunakiisseli ja vaahdotettu kerma (2 dl) ja lisää joukkoon 3 sulatettua liivatelehteä. Jos tekisin tämän kakun uudelleen, tekisin varmaan sitruunakiisseliä vain puolikkaan annoksen ja laittaisin enemmän kermaa, sillä täyte oli hiukan kirpeä minun makuuni.Mutta hyvää se oli näinkin ja moni ei tykkää niin makeasta.

Hopeatoffeekinuski:

Kuumenna hellalla 2dl kermaa ja sekoita joukkoon hopeatoffeita. Itse sekoittelin niitä epämääräisen määrän tarkkaillen vaan väriä. Heti kun seos oli mustaa, niin olin tyytyväinen. Muistaakseni Linnulla on joku tarkepi ohje :)