360902.jpg

Tein miehelleni nimipäiväkakun aiheena rulettipyörä. tässäkin huomasi, kuinka aikaa vievää puuhaa toi kakun koristelu on. Ja aikaa ei oikein ollut... :) Mutta ajatus tuli toteutetttua, ehkä joskus toiste hieman huolellisemmin.

Pohjana ihan tavallinen 2 munan kakku. Välissä mansikka-vadelmamousse (kermaa, masikkasosetta, vadelmia ja liivatetta). Koristelu punaisella ja vihreällä marsipaanilla, hopeatoffeella ja suklaamarsipaanilla, joka on tehty Merjan ohjeen mukaan seuraavasti:

1 rkl kaakaojauhetta

n. 1 rkl kiehuvaa vettä

n. 1/2 pötköä valkoista marsipaania

tomusokeria

Sekoita kaakojauhe ja vesi tasaiseksi tahnaksi ja jäähdytä. Sekoita se sitten marsipaaniin  huolellisesti. Koska marsipaani tästä löystyy, niin sekoita joukkoon tomusokeria. Itselläni kävi juuri siten, kuin Merja varoitti, eli laitoin suklaaseosta (joka ehkä oli liian löysää?) liikaa marsipaaniin ja sain leipoa siihen todella paljon tomusokeria, jotta sain sen muotoiltavaksi. Tästä johtuen lopputuloskin on hikan "jauhoinen".

360904.jpg

Tässä kuvassa on toi häiritsevä mutka tuossa marsipaaninauhassa, mutta korjasin sen kyllä ennen lopullista versiota :)

360903.jpg

Noi numerot olis saanut varmasti paljon nätimmin, jos olis tehnyt ne vaikka valkosuklaalla. Nyt käytin kermaa ja se ei oikein toiminut. :)