302252.jpg

Tyttäreni (2v 4kk) ilmoitti jo viikko ennen nimipäiviään, että hän haluaa mansikkakakun, joten mitäpä äiti voi muuta kuin leipoa :)

Pohja (pellilinen):

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl jauhoja

runsas 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää varoen jauhot. Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa noin 10 min.

Itselläni on kuvan kakussa pohjaa 2 pellillistä. Väliin laitoin survottua mansikkaa (on survottu jo tuoreena, pakastettaessa, silloin makuu säilyy paljon parempana) ja kermaa keskenään sekoitettuna.

Kinuski:

3 dl kuohukermaa

2,25 dl fariinisokeria

3 tl voita

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia kunnes seos sakenee. (huom! kun seosta aletaan keittämään se ensin löystyy, ennen kuin se sitten jossain vaiheessa alkaa sakeutua.)

Nosta kattila hellalta ja sekoita joukkoon voi. Anna kinuskin jäähtyä hieman, kuitenkin niin, että se on vielä juoksevaa. Kaada kinuski kakun päälle.

Tästä määrästä riittää tosiaan vain tuollaisen 2/3 pellin kokoisen kakun päälle, ei reunoille.

Kermaa käytin koristeluun + väliin yhteensä 7 dl.

Koristeet on marsipaanista Marien mallin mukaan. :)