246315.jpg

(kuvassa etualalla)

270g sokeria

175g voita

3 rkl vettä

240g talous(tummaa)suklaata

2,25 tl vaniljasokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

<1 tl soodaa

<1 tl suolaa

3 munaa

240g minttusuklaata (ite käytin mariannesuklaalevyjä)

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja vesi.Lisää mukaan taloussuklaarouhe ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut hyvin (kuumenna tarpeen vaatiessa varoen mikrossa). Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä hetken.

Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään. Vatkaa (kauhalla) kannamunat yksitellen suklaaseokseen ja lisää jauhot. Sekoita hyvin. Sekoita joukkoon pieniksi paloiksi rouhittu minttusuklaa.

Levitä taikina tasaisesti voideltuun vuokaan. Mun vuoka oli noin 32cm x 23cm ja se oli aika sopiva tälle annokselle. Eli jos haluis tehä pellillisen, niin ainakin kaksinkertainen annos pitäis tehdä (se on vielä kokeilematta).

Paista 175 asteessa noin 35min. Ohje sanoo, että 25 min, jos haluaa kermamaisen kosteita ja 30-35min jos haluaa kuivia. Mutta mulla ne on aina ollut semmoisia kosteita, hieman jopa mutakkakumaisia vaikka olen paistanut tuon maksimi ajan.

Jäähdytä palat ihan kylmiksi (!) ennen kuin yrität leikata. Kannattaa tehdä aika pieniä neliöitä, koska tämä on semmoinen äkkimakea pommi. Ripottele pinnalle tomusokeria kaunistukseksi. 

Näitä on todella hankala leikata ja siinä ulkonäkö hiukan aina kärsii, mutta maultaan ne ovat minusta sitäkin ihanampia! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos pidät minttusuklaan mausta.