246308.jpg

Brita-kakku on mielestäni kaikista kakuista parhain ja niinpä päädyin siihen jälleen. Tein kakun kuopuksen nimppareille Halloween-hengessä.

Pohja: 

150 g voita

1,5 dl sokeria

3 keltuaista

1 dl kermamaitoa

2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitelllen. Lisää vuorotellen kermamaito ja jauhot (vehnäj. +leivinj.).

Pinnalle:

3 valkuaista

2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

(50 g mantelilastuja)

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja vaahdota vielä hyvin, kunnes seos on kiiltävää ja sileää.

Levitä pohja leivinpaperillla vuoratullle pellille. Levitä sitten valkuaisvaahto pohjan päälle. Lopuksi halutessasi ripottele pinnalle mantelilastut (itse en niitä tykkää käyttää, kun ne palavat helposti).

Paista 175 asteessa noin 25 min, kunnes marenki on kauniin vaalean ruskeaa. Jäähdytä. Kuvan kakkuun tein 2 tälläista pohjaa ja kakun koko oli 2/3 pellilllistä eli siihen tuli 2 väliä.

Välissä on sekahedelmiä ja banaania sekä kermaa.

Koriste hämähäkki on tehty valkoisesta marsipaanista ja hopeatoffeesta. Marsipaanista on muotoiltu pallo, joka on päällystetty litteäksi kaulituilla hopeatoffeekarkeilla.Silmät ja suu on myös marsipaania.