523966.jpg

Tämän ohjeen bongasin puolestani Nasuttajalta. Hän sai näiden tekemisen näyttämään niin helpolle ja yksinkertaiselle ja lopputuloksen niin kauniille... Minulla kuitenkaan mikään ei sujunut niin jouhevasti, vaan koinkin, että nämä ovat melko hankalia valmistaa. :) Tässä häneltä kopsattu ohje:

Aleksanterin leivokset

Ohje:
500g margariinia tai voita
250g sokeria (n. 3dl)
1-2 munaa
2 tl vanilijasokeria
600-700g jauhoja (n. 10dl)

Täyte:
n. 2 dl vadelmahilloa

Kuorrutus:
n. 1/2 pakettia tomusokeria
n. 3 rkl sitruunamehua
karamelliväriä
kaakaojauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna. Lopuksi jauhot ja vanilijasokeri. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele uunipellille tasaisesti jauhoja ja kaulinta apuna käyttäen. Yirtä saada reunat mahdollisimman tasaisiksi. Pistele haarukalla. Paista molempia pohjia 200 asteessa n. 15-20 min tai kunnes saa vähän väriä. (Pohjia tulee siis kaksi.) Oma uunipeltini on noin kokoa 32 x 38. Jos peltisi on suurempi, suurenna ohje 1,5 kertaiseksi.

Levitä toiselle jäähtyneelle pohjalle ohuelti vadelmahilloa. Siirrä toinen pohjalevy varovasti sen päälle liu'uttamalla uunipelliltä. Varo ettei halkea, sillä pohja on ohut.

Valmista kuorrutus. Se ei saa olla liian paksua, mutta ei kovin löysääkä ;-). Halutessasi voit värjätä karamellivärillä. Tässä vaiheessa tarvitaan nopeutta ettei kuorrute kuivu!
Pellillisestä tulee n. 36 leivosta. Leivokset kannattaa antaa "mehustua" muutama tunti niin on helpompi leikata.

Minulle tuo "toisen levyn päälle liu'uttaminen" osoittautui ylivoimaiseksi (hajosi täysin) ja ehkä siitä johtuen tuo kuorrutuksen määrä ei riittänyt alkuunkaan, vaan jouduin tekemään sitä reilusti lisää, jotta sain levyn peitettyä.