476452.jpg

Ohje on vanhasta Maku-lehdestä. Siinä sanotaan, että annoksesta tulisi noin 12 kappaletta, mutta itse sain noin 20 kappaletta. 

Punaherukka-suklaaleivokset

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

150 g voita/marg.

1 muna

Täyte:

6 dl punaisia viinimarjoja (tai mustia tai muita happamia marjoja)

1,5 dl hillosookeria

2 rkl maissitärkkelystä

2 tl vaniljasokeria

Päälle:

150 g tummaa suklaata

1 dl kermaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi joukkooon huoneenlämpöinen rasva. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikina palloksi ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Laita marjat kattilaan ja survo niitä hieman. Lisää joukkoon hillosokeri ja maissitärkkelys ja kiehauta seos. Soseuta sauvavatkaimella ja mausta vaniljasokerillla.

Itse en (vielä) omista muffinipeltiä, joten paistoin leivokset ihan paperisisssa vuoissa. Alkuperäisessä ohjeessa käsketään tekemään leivinpaperista "kahvat" muffinipeltiin eli leikkaamaan paperista noin 2 cm leveitä suikaleita ja laittamaan niitä leivoksen alle niin, että paperin päät jäävät näkyviin kahvoiksi, jolla pohjat voi nostaa koloistaan. Taputtele taikina ivuokien pohjalle ja reunoille ja paista 175 asteessa 5 minuuttia. Sitten pohjan päälle lusikoidaan kiisseliä ja paistetaan vielä noin 15-20 min. Anna leivosten jäähtyä.

Mittaa suklaa ja kerma kattilaan ja kuumenna kunnes suklaa sulaa. Valuta kuorrutusta leivosten pinnalle ja anna jäähtyä. Korsitele esimerkiksi valkosuklaalla.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.