283241.jpg

Helppo suklaakakku

Pohja:

4,5 dl vehnäjauhoja

4,5 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

225 g voita

3 munaa

1 dl maitoa

1 dl kiehuvaa vettä

Väliin:

aprikoosihilloa tai appelssiinimarmeladia

Kuorrutus:

3 rkl sulatettua voita

3 rkl keitettyä (vahvaa) kahvia

1 rkl kaakaojauhetta

n. 225-250g tomusokeria

Pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon jäähdytetty voisula. Edelleen lisää munat, maito ja kiehuva vesi. Sekoita puuhaarukalla, älä vatkaa. Paista voidellusssa ja korppujauhotetussa vuoassa (jonka pohjalla on leivinpaperi) 175 asteessa noin 1 tunti.

Anna kakun jäähtyä melkein kokonaan, ennen kuin halkaiset sen. Laita väliin hilloa.

Kuorutus: Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää voisula. Sitten lisää kuuma kahvi hieman tunnustellen, koska seos on sopivan vahvuista. Levitä se nopeasti kakun pinnalle ja ripottele koristeeksi esim. nomparelleja.

                                             *     *     *

Tämä kakku on ihanan helppo tehdä, koska siinä ei tarvitse mm. vatkata mitään. Ja silti se on maultaa oikein hyvä.

Kuvassa kakun alla on rumasti revitty leivinpaperi, mutta se piti jättää sinne kuljetusta varten..