246310.jpg

Juhannukseksi tein ensimmäisen kokeilun munattomasta ja maidottomasta kakusta.

Pohja (yksi pellillinen):

3dl sokeria

2 dl sulatetua maidotonta margariinia (itse käytin sinista Keijua)

4 dl persikan lientä / päärynämehua  tms.

8 dl vehnäjauhoja

4 tl vaniljasokeria

5 tl leivinjauhetta

Yhdista kuivat aineet keskenään ja  lisää ne rasva-persikkaliemi-seokseen. Älä vaivaa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista 200 asteessa 20-30 min.

Itse tein kuvan kakkuun kaksi pellillistä. Leikkasin molemmista 1/3 osan ja niistä paloista tein yhden kerroksen eli kakkuun tuli 2 väliä. Pohja oli ihan ok. Tietty tavallisiin munallisiin pohjiin tottuneelle se on hiukan tykky, mutta niiin ne kaikki munattomat pohjat tuntuivat olevan.

Kreemi:

Väliin ja pursotuksiin päälle käytin voikreemiä:

500g maidotonta margariinia (sininen Keiju)

3 dl sokeria

1,5 dl vettä

Keitä vesi ja sokeri. Jäähdytä! Vaahdota rasva vaahdoksi. Lisää sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Voikreemi säilyy huoneen lämmössä kelmulla peitettynä.

Tämä siis peruskreemin ohje. Kreemiä voi sit maustaa mielen mukaan esim. vaniljasokerilla/vaniljauutteella, kaakaojauholla, muilla esansseilla jne.

Ensimmäisessä välissä mulla oli kaakaojauheella maustettua kreemia ja aprikoosihilloa ja toisessa vaniljaesanssilla maustettua kreemiä ja vadelmahilloa.Koristelun pursituksissa on käytetty vaniljalla maustettua kreemiä myös.

Koristelu:

Kakun reunoille olen kaulinnut valkoista marsipaania, samoin koivun reunko on sitä. Koivun raidat on kaakaotomusokeri-vesiseoksella tehty. Perhoset on tehty vaahtokarkkifondantista, jonka tekemiseen löytyy erinomainen ohje täältä. Taivas on siis sinisellä värjättyä, vaniljalla maustettua voikreemiä ja koivun lehvät samaa, mutta vihreällä värjättyä.

***********************************************************************

Tämä koko kakku oli sellainen kokeilujen sekasotku: en ollut ikinä tehnyt marsipaanista, vaahtokarkkitaikinasta tai voikreemistä mitään.Mielestäni se oli kuitenkin yllättävän hyvä :)