523968.jpg

Alkuperäinen ohje on saksittu joskus vuonna yksi ja kaksi jostain lehdestä. Itse en tehnyt pohjataikinaa tällä kertaa ko. ohjeella, vaan käytin valmista murotaikinaa. Pohja ei kuitenkaan ollut kovin hyvä, joten suosittelen tekemään taikinan itse (tässä siis ohje myös siihen).

Pienet hedelmäpiirakat

Pohja:

150 g marg.

2/3 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

1 dl kaurahiutaleita

2,5 dl vehnäjauhoja

1 kanamuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele pienten vuokien pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa noin15-20 min.

Täyte:

2 dl rahkaa

2 dl kermaa vaahdotettuna

4 rkl sokeria

3 tl vaniljasokeria

1 dl mehua

6 liivatelehteä

Sekoita rahka, kerma ja sokerit. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata sitten kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä ja lisää se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermarahkaan.

Koristeluun: hedelmiä (+kiillotus)

Laita täyte jäähtyneille pohjille. Anna hyytyä pikku hetken (ei kuitekaan kokonaan), ennen koristelua.