355323.jpg

Tämän todella helpon jälkiruuan ohje on meillä peräisin mieheni kotoa. Herkku on aivan suussa sulavaa!

Pappilan hätävara

1 l vaniljajäätelöä

keksejä/pipareita (itse käytin noin 1/2 pkt Marie-keksejä)

n. 0,5 l kermaa (mulla oli 2,5dl Flora vispiä + 2 dl kuohukermaa) + sokeria

(happamia) marjoja (tässä vadelmia + punaista viinimarjaa)

Vaahdota kerma ja mausta se sokerillla. Lado kulhoon kerroksittain marjoja, keksejä, jäätelöä ja kermavaahtoa ja sit alusta uudelleen. Anna vetäytyä ja kostua muutama tunti jääkaapissa.

Tein tämän satsin noin 5-6 tuntia ennen tarjoilua ja se oli juuri sopivaa. Keksit olivat pehmenneet, mutta eivät olleet aivan mosoa. Keksit laitoin kokonaisina. Asettelin niitä vieri viereen yhden kerroksen, mutta niitä olisi voinut olla pikkuisen paksummaltikin. Jäätelön leikkasin noin 1cm paksuisiksi paloiksi ja asettelin keksien päälle. Marjat sulatin ensin, jotta ne kostuttaisivat keksit hyvin.