667926.jpg

Tämä suussa sulava piirakka on meidän suosikkiherkku, vaikkei munattomia ja maidottomia vieraita olisikaan. Raparperin lisäksi suosittelen kokeilemaan tätä ainakin mansikoilla ja raparperilla ja pelkillä mansikoilla. :)

Raparperipiirakka (munaton ja maidoton)

pohja:

150 g maidotonta marg. (esim. sininen Keiju)

1 dl (fariini) sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

1 prk (125g) pilttiä esim. omena tai päärynä

täyte:

n. 1 l ohuita raparperi viipaleita

2-3 dl sokeria

2 rkl korppujauhoja

Vaahdota margariinia ja sokeri. Lisää muut aineet. Ota syrjään noin nyrkin kokoinen  pala taikinaa. Painele loppu taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täyttee aineet keskenään ja kaada täyte pohjan päälle. Laita se syrjään jättämäsi pala taikinaa piiraan päälle joko murustelemalla tai vaikka kaulimalla siitä suikaleita ja tekemällä niistä ristikon. Paista piirasta 175 asteessa noin 45 min. Tarjoa (kaura)vaniljakastikkeen tai (kaura)vaniljajäätelön kera.