389480.jpg

Suklaakakku (munaton, maidoton)

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2-3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljadokeria

100 g maidotonta marg. sulatettuna (esim. sininen Keiju) tai 1 dl juoksevaa maidotonta marg. (esim. Sunnuntai)

2 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja vesi. Paista 175 asteessa noin 45 min.

Anna kakun jäähtyä hieman. Halkaise kakku ja laita väliin aprikoosihilloa/appelssiinimarmeladia tms. 

 

Kuorrutus:

3 rkl sulatettua maidotonta marg.

3 rkl (vahvaa) kahvia

1 rkl kaakaojauhetta

n. 225-250 g tomusokeria

Sihtaa kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää rasva ja kahvi hieman seoksen paksuutta tunnustellen.

Kuorruta kakku (nopeasti) ja koristele esim. nompparelleilla tms. (HUOM! Tarkista käyttämiesi koristeidenkin tuoteseloste. Jotkut strösselit sisältävät mm. maitojauhetta!) 

Itselläni kuorrutus oli liian löysää => kuten kuvasta huomaa, se valui lautasen reunoille, ennen kuin jähmettyi.