783611.jpg

Kuva ei (jälleen) ole sieltä parhaasta päästä... :) Tein tämän ekaa kertaa uuteen suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaani ja hienosti se toimi. Ko. vuokaan tein alla olevan ohjeen kaksinkertaisena. Ohje on siis alunperin Valion muutamin muutoksin.

Tein muuten kesällä tätä samaa suklaamoussekakkua luont. gluteenittomana vaihtamalla Wilhelmina-keksit Semperin Colakekseihin ja se toimi oikein hyvin. Tosin yksi paketti niitä oli hieman liian vähän, mutta sai sen riittämään, kun paineli pohjan vaan ohueksi.

Suklaamoussekakku

Pohja:

1 pak (185g) Wilhelmina-keksejä

50 g voita

 

Täyte:

1 levy (200g) taloussuklaata

1/2 dl sokeria

200 g maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa

3 liivatelehteä

1/2 dl (vahvaa) kuumaa kahvia

 2 prk (5 dl) vaahtoutuvaa kinuskikermaa

Murskaa pikkuleivät ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos irtoreunavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kinuskikerma. Sulata suklaa. Sekoita tuorejuusto ja sokeri yhteen s-vatkaimella.Vatkaa joukkoon suklaa.Sulata liivatteet kuumaan kahviin ja lisää se suklaa-juusto-sokeriseokseen. Lopuksi lisää vaahdotettu kinuskikerma. Kaada mousse pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyäö kylmässä muutama tunti/yön yli.