Tämäkin resepti on ihan sellaisenaan tuolta JoyOf Baking-sivustolta. On ilmeisesti Australian kansallisleivos/kakku, mikä muistan/tulkitsin oikein. Nää on todella hyviä, jos tykkää kookoksesta! Ja huomattavasti helpompia tehdä, kuin voisi kuvitella.

602402.jpg

Pohja:

115 g voita

150 g sokeria

2 isoa munaa

1 tl vaniljaesanssia

280 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

120 ml maitoa

Kuorrute:

450 g tomusokeria (sihdattuna)

30 g kaakaojauhetta

40 g voita

120 ml maitoa

Päälle:

kookoshiutaleita

Pohja: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, välillä hyvin vatkaten. Lisää vaniljaesanssi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin 25-30 min.

Alkuperäisessä ohjeessa vuoan kooksi ilmoitetaan 20cm x 20cm. Tällöin kakusta tulee noin 5 cm paksu ja siitä voidaan leikata 5x5cm palasia, jolloin saadaan siis 5x5x5xcm kuutioita. Itse en halunnut niin isoja tehdä, vaan laitoin taikinan selkeästi isompaan vuokaan, joilloin sen paksuudeksi tuli 2-3 cm. Leikkasin vastaavasti myös pienenpiä palasia, jolloin sain kokonaisuudessaan pienempiä kuutioita. Tällöin myös jokaisessa palassa oli suhteessa enemmän sitä kuorutetta ja kookosta, ja vähemmän kakkuosaa, jolloin ne ovat vielä paremman makuisia. :)

Anna pohjan jäähtyä ja kääri se sitten esim. kelmuun ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi (tai yön yli). Tällöin pohja tulee kiinteämmäksi ja sitä on helpompi kuorruttaa. 

Kuorrutus: Mittaa aineet kattilaan ja lämmitä sitä vesihauteessa, kunnes seos on sulaa ja juoksevaa. Ota kakun pala pieneen haarukkaan ja kasta se kuorrutukseen ja valuta pieni hetki kattilan päällä. Kasta pala sitten joka puolelta kookokseen ja aseta leivinpaperille kuivumaan. Tässä vielä muutama kuva työvaiheista:

602379.jpg  602382.jpg

1. Paloiteltu pohja.                         2. Kuorruttaminen.

602385.jpg  602389.jpg

3. Kookoshiutaleissa kierittely.      4. Valmiit Lamingtonit.