Minun ei pitänyt enää ennen joulua päivtellä mitään, mutta eilen innostuin yllättäin tekemäään joluisia karamellejä, joten olkoon tämä nyt viimeinen päivitys :)

309928.jpg

Takana vasemmalla  toffeisia ja oikealla suklaisia riisimuromakeisia ja edessä vasemmalla minttusuklaapalloja ja oikealla jääsuklaata suklaarusinoilla.

En enää illalla jaksanut kokeilla mitään monimutkaista, joten nämä ovat kaikki melko nopeita ja helppoja valmistaa.

Toffeiset riisimurot

130 g vaahtokarkkeja

130 g (1pss Werthers original) toffeekarkkeja

130 g voita

n.10-11 dl riisimuroja

Pilko kattilaan sekä toffeet, vaahtokarkit ja voi. Lämmitä liedellä miedolla lämmöllä (ite käytin kyllä 7/12, kun en jaksanut odottaa niin kauaa) koko ajan sekoittaen, kunnes kaikki sulaa. Sekoita joukkoon riisimurot ja nostele reippaasti nokareita vuokiin tai kauli Marien alkuperäisen ohjeen mukaan.

Nämä ovat aika helppoja valmistaa. Pieni aika (n. 10-15 min) menee siinä keittämisessä. Karkkeina ovat hyviä, vaikkakin aika makeita.

Suklaiset riisimurot

7 dl muroja

2 dl tomusokeria

0,5 dl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

120 g kookosrasvaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kookosrasva ja kaada se muiden päälle. Nostele nokareita  vuokiin ja anna jäähtyä. Säilytetään viileässä.

Todella helppoja ja nopeita valmistaa.

Seuraavat kaksi reseptiä ovat  alunperin Ullalta:

Minttusuklaapallot

2 dl kuohukermaa

200g tummaa suklaata

200g vaaleaa suklaata

1 pss (150g) Marianne crushia

tomusokeria koristeluun

Kiehauta kerma. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloitellut suklaat. Sekoita kunnes suklaat ovat sulaneet ja seos on tasaista. Jäähdytä. Lisää jokkoon Marianne-rouhe. Anna jähmettyä viileässä.

Ota massasta pieniä nokareita ja pyörittele palloiksi. Jos massa tarttuu kovasti käsiin, kastele kädet kylmällä vedellä ennen pyörittelyä. Itselläni taikina ainakin oli aika pehmeää, ehkä en malttanut odottaa riittävsti sen jähmettymistä, mutta kostutetuin käsin pyörittely onnistui mainiosti.Laita pallot pieniin karkkivuokiin ja ripottele pinnalle tomusokeria. Anna jähmettyä viileässä. Säilytä viileässä.

Alunperin reseptissä taisi lukea, että noin 50 kpl, mutta itselläni tuli ainakin yli 80kpl tästä annoksesta. Massa oli tosi helppo ja nopea valmistaa. Aikaa meni kuitenkin sen jäähtymiseen ja pallojen pyörittelyyn, joten tämä on näistä resepteistä varmasti aikaa vievin ja vaativin sen puolesta. 

Jääsuklaat suklaarusinoilla

130 g kookosrasvaa

130 g valkosuklaata (1 levy)

suklaarusinoita

Sulata kookosrasva kattilassa, mutta älä kiehauta! Ota rasva levyltä ja lisää sinne paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Laita karkkivuokaan suklaarusinoita (3-4 kpl) ja kaada päälle valkosuklaaseosta. Anna jähmettyä kylmässä ja säilytä myös viileässä.

Nämä ovat myös helppoja ja suht nopeita. Suttua sain kyllä kovasti aikaiseksi, kun kaadoin tuota valkosuklaaseosta (ihan lientä) niihin pikkuisiin karamellivuokiin... :)

Tällä annoksella sain tasan 70kpl näitä karamellejä.